#סולמות – חשיפה למחקר של סטודנטים בתואר ראשון בטכניון

מטרתה של תוכנית #סולמות היא חשיפת הסטודנטים הלומדים לתואר ראשון בטכניון למחקר המתבצע בטכניון, באופן שייטב עם הסטודנטים/יות הן בטווח הקצר והן בטווח הארוך. מידע נוסף על הרקע של #סולמות ניתן לקרוא במאמר
 A Multifaceted Analysis of the Study-Work Conflict in Science and Engineering Higher Education: The Case of the Technion

שילוב ייחודי זה בין חברי הסגל החוקרים ובין סטודנטים/יות לתואר ראשון יאפשר לסטודנטים ליישם את התכנים אותם הם לומדים, לרכוש כישורים חשובים בעולם התעסוקה העתידי ולצבור ניסיון ממשי.

#סולמות מיושמת במספר ערוצים:

• קורס העשרה (מל"ג) "חשיפה למחקר בטכניון" (324246): מטרת הקורס היא לחשוף את הסטודנטים למגוון מחקרים המתבצעים בטכניון, תוך הדגשת רלוונטיות המחקרים שיוצגו לעבודת הסטודנטים בעתיד בתעשייה ובאקדמיה. בכל שבוע, יוצג מחקר ע"ח חבר/ת סגל של הטכניון, כולל רקע מדעי/הנדסי בסיסי, תהליך המחקר, תוצאותיו וחדשנותו.
    להלן לו"ז הקורס בסמסטרים: אביב תשע"ח  ו-חורף תשע"ט
  • השתתפות בירידי התעסוקה בטכניון: במסגרת יריד תעסוקה המתקיים בטכניון פעמיים בשנה (ראו סיקור יריד התעסוקה בסמסטר חורף, תשע"ח ובסמסטר אביב, תשע"ח), #סולמות, יחד עם עשרות חברות מובילות במשק, מציעה לסטודנטים בתואר ראשון אפשרויות תעסוקה בשכר במחקר המתבצע בטכניון והמשך לימודים והתמחות במחקר במסגרת בית הספר לתארים מתקדמים (מסטר ודוקטוראט).
  • עבודה בשכר במחקר עם חבר/ת סגל האחראי/ת. רשימה חלקית של תחומי ההשתלמות ושמות חברי/ות הסגל המנחים ניתן למצוא בקישור הבא:
    תחומי מחקר להשתלמות סטודנטים בתכנית #סולמות
  • מומלץ לבדוק גם אפשרות להמשך לימודים בבית הספר לתארים מתקדמים והשתלבות בחברות שהוקמו ע"י סגל הטכניון, בוגרים וסטודנטים במסגרת T3-Technion Technology Transfer.

קריטריונים להשתתפות בתוכנית:

• סטודנטים לתואר ראשון
  • סמסטר 5, 6 או 7
  • מצב אקדמי תקין
  • לפחות 70 נקודות צבורות
  • ממוצע ציונים 75+
  • ללא עבירות משמעת

סטודנטים יוכלו להשתתף ב- #סולמות לאו דווקא בפקולטה בה הם לומדים.

לפרטים, נא לפנות למייל # סולמות .

________________________________________________________________

הליך הגשת מועמדות: